Vastelaoves poster

Het doel van Vastelaovend in Valkeberg is om het stukje cultureel erfgoed “de Vastelaovend” en de kunst uit Valkenburg dichter bij elkaar te brengen. Door middel van het uitgeven van deze poster (6000 ex.) laten wij een groot publiek (gemeente Valkenburg aan de Geul) kennis maken met een kunstenaar uit deze gemeente. De kunstenaar heeft volledig de vrije hand in hoe zijn/haar kunstwerk eruit komt te zien. Vastelaovend in Valkeberg stelt echter wel enkele technische beperking aangezien het kunstwerk naar een poster vertaald moet worden.

Hoe komt de poster tot stand

Buiten de eerste kunstenaar heeft Vastelaovend in Valkeberg geen invloed op de keuze van de volgende kunstenaar, De vorige kunstenaar geeft als het ware zijn/haar penseel over aan de nieuwe kunstenaar met de enige beperking dat deze uitgekozen kunstenaar werkzaam is (atelier heeft) in de gemeente Valkenburg. Hierna zal Vastelaovend in Valkeberg in contact treden met deze uitgekozen kunstenaar.

Verspreiding

De poster wordt in z’n geheel verspreid over een 18-tal locaties door de hele gemeente en is daar gratis aftehalen en alle basisscholen aan de kinderen.

Posters uitgegeven